Zwangerschapsbegeleiding

Zwangerschapsbegeleiding

Zwangerschapshaptonomie is begeleiding van de zwangerschap en voorbereiding op de geboorte van je kindje op een haptonomische manier. Onderdelen (kunnen) zijn: je lichaam voelen, bewust contact maken met het kindje, oefeningen die het dragen van het kindje makkelijker maken, leren omgaan met klachten. Het draait om het  vertrouwen in je lichaam om je kindje te laten groeien en geboren te laten worden en een plek in je leven te geven. Je bereid je voor op de bevalling, op omgaan met de weeën en het (samen) aangaan van de krachten van je lijf.

Ik bied zwangerschapsbegeleiding in de vorm van een privé zwangerschapscursus (6x). Je kan alleen komen, samen met je partner of met iemand anders die jou bijstaat bij de zwangerschap of bevalling. Ben je al eens bevallen of wil je liever wat minder dan een hele cursus dan kun je ook terecht voor een kortere op maat gemaakte begeleiding. 

Je kunt ook terecht voor het leren omgaan met zwangerschaps gerelateerde klachten en aandoeningen zoals (chronische) pijn, stress, angst, slapeloosheid, vermoeidheid, kortademigheid en hoofdpijn. 

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding kan ondersteuning bieden voor, tijdens en na de zwangerschap. Dus ook bij vraagstukken over wel of niet (samen) zwanger worden.

Soms is het krijgen van een kind anders verlopen dan je hoopt. (Traumatische) herinneringen kunnen niet alleen in ons geheugen blijven hangen, maar ook in ons lichaam. Haptotherapie kan helpen deze gevoelens te verlichten, vooral bij angst voor de bevalling. Ook na een moeilijke bevalling of een ingrijpende gebeurtenis, zoals een vroeggeboorte kan haptotherapie helpen bij de verwerking van deze ervaring en in de binding met je kindje. Uit onderzoek blijkt dat ouders met bevalangst die tijdens een volgende zwangerschap haptonomische begeleiding hebben gehad minder pijn, stress en depressie ervaren. Wil jij een eerdere ervaring meer een plek geven dan kijk ik graag met je mee.

Wat is jouw vraag?

"Ervaar de kracht van haptotherapie: ontdek je emoties, voel in het nu, leef bewuster."