Erica

Erica

Mijn beroepsmatige ervaring begon als verloskundige, een beroep dat me gedurende 20 jaar naar diverse omgevingen bracht, een inspirerende praktijk in Haarlem, een uitdagende ziekenhuissetting, met Artsen Zonder Grenzen in Afghanistan. Dit gaf mij een brede en open blik op levenswijze en -invulling van mensen. Nog altijd vind in de verloskunde een zeer verrijkend vak.

Ik wist een ding zeker in het leven en dat was dat ik moeder wilde worden. Heel gelukkig maar wel alleen werd ik moeder en werd het steeds lastiger om mijn mooie werk als verloskundige te combineren met de zorg voor mijn kind. Al tijdens mijn werk in de verloskunde kwam ik in aanraking met haptonomie, een benadering die mijn kijk op menselijke interactie veranderde. Het is zo'n boeiende en praktische begeleiding in het hier en nu dat ik besloot me hier verder in te verdiepen.

Dat bracht me naar de opleiding tot haptotherapeut en haptonomisch groepstrainer bij Synergos . Het opende een nieuwe wereld voor me, een reis van voortdurende ontdekking en groei. Ook heb ik een opleiding systemisch werk en familie opstellingen gevolgd en ben ik vaardigheidstrainer.

Mijn passie ligt in het begeleiden van anderen op hun pad naar zelfontdekking en persoonlijke groei. Ik werk nu als GZ-haptotherapeut, haptonomisch coach en als docent haptonomie bij Synergos. Daarnaast begeleid ik (multidisciplinaire) intervisies en geef ik counselingstraining aan zorgverleners in de geboortezorg.

Ik ben benieuwd waar jouw vraag ligt. Laten we samen deze reis beginnen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Wat is jouw vraag?

"Ervaar de kracht van haptotherapie: ontdek je emoties, voel in het nu, leef bewuster."